Aktiviteter

Familjedaghemmet Strandskogen

Aktiviteter och utflykter

 

Knytte

 

En förberedande uteverksamhet i skogen för de yngre barnen som senare följs av Mulle för 5-åringarna. Vi går till skogen och följer årstidernas växlingar och vad vi ser i naturen. Vi sjunger Knytte sånger om djur och natur, samlar material som pinnar, kottar och stenar och räknar dem. Vi har olika teman varje termin, olika pyssel och ofta utflykt i anslutning till temat. I skogen äter vi vår medhavda matsäck och lyssnar på sagoläsning.

 

Mini röris

 

Barngymnastik för barn mellan 2 – 6 år framtaget av Friskis & Svettis. Vi har också rytmik med instrument och gitarrkomp till våra sångstunder. Inlärning genom sång, musik och rytmik är via forskning den viktigaste delen av barnens utveckling.

Biblioteket – Åkermyntans bibliotek besöker vi regelbundet för lån av böcker, eget val och intresse, interaktiva teaterbesök eller sagoläsning.

 

Andra kulturaktiviteter

 

Även andra bibliotek/kulturforum med program, åker vi till när det är aktuellt. Olika muséer och teatrar gör vi också besök hos, såsom Spårvägs och leksaksmuseet med Tittut teatern.

 

Öppna förskolan

 

Vi har en lång tradition att delta i Öppna förskolans verksamhet med våra yngsta barn. Där kan barnen leka, sjunga och måla och vi har ett bra samarbete med deras personal. Varje år får vi låna deras lokaler för Lucia fest med barn och föräldrar, där barnen sjunger och bjuder på egna bakade lussebullar och pepparkakor – mycket trevligt för alla!

 

Sommarfest

 

Vi avslutar vårterminen med glass och jordgubbar i Riddersvik där vi och barnen sjunger de sommarsånger vi tränat på under terminen. Vi avtackar alla blivande skolbarn och hälsar nya barn välkomna till hösten.

 

Kyrkans förskola

 

Våra dagbarn mellan 4 – 5 år, erbjuds allmän förskola i kyrkans lokaler. Den allmänna förskolan är mellan 9 – 12 och helt gratis. De erbjuds sång med musiklärare, gymnastik i gymnastiklokal, etiklära och temainriktat skolförberedande pedagogiskt arbete. Denna möjlighet är mycket uppskattad av såväl barn som föräldrar och vi har ett mycket bra samarbete där sedan många år.

 

 

Copyright 2015 Familjedaghemme Strandskogen